Παγκόσμια ημέρα της γυναίκας

Όμορφη  και τρυφερή  σαν  λουλούδι,
Ο Θεός δημιούργησε τη γυναίκα,

Η 8η Μαρτίου είναι η μερα της,

σε λίγους στίχους να το τραγουδήσω ...

Χαρίστε ένα άρωμα στην αγαπημένη σας γυναίκα και κάντε την ευτυχισμένη για την 8η Μαρτίου. Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας είναι σίγουρα μια από τις καλύτερες ευκαιρίες για να ευχαριστήσετε τις κυρίες που παίζουν σημαντικό ρόλο στη ζωή σας.

Πότε γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας και ποια είναι η ιστορία της

Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας (ΠΗΓ) γιορτάζεται στις 8 Μαρτίου κάθε χρόνο. Πρόκειται για μια διεθνώς επίσημα αναγνωρισμένη γιορτή, η οποία καθιερώθηκε από τα Ηνωμένα Έθνη στη μνήμη των γυναικών που έχασαν τη ζωή τους στην απεργία των μοδιστρών της Νέας Υόρκης το 1908. Εκείνη την εποχή, οι γυναίκες αγωνίζονταν για τα δικαιώματά τους και για μικρότερο ωράριο εργασίας, καλύτερες αμοιβές, δικαίωμα ψήφου και τέλος στην παιδική εργασία. Η πρώτη επίσημη Ημέρα της Γυναίκας γιορτάστηκε στις 28 Φεβρουαρίου 1909. Η ημερομηνία 8 Μαρτίου καθορίστηκε μόλις μετά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο και έκτοτε αναγνωρίστηκε ως Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας το 1975.

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Στις αρχές του 20ού αιώνα, ένας από τους κύριους στόχους της γιορτής ήταν ο αγώνας για το δικαίωμα ψήφου των γυναικών, στον οποίο συνέβαλαν κυρίως οι Βρετανοί και οι Αμερικανοί. Προς το παρόν, η Διεθνής Ημέρα της Γυναίκας είναι σύμβολο της νίκης των γυναικών στον αγώνα για τα δικαιώματά τους, τη δικαιοσύνη, την ειρήνη και την ισότητα των φύλων.  Δυστυχώς, αυτά τα πράγματα παραμένουν παρεξηγημένα και ασεβή σε όλο τον κόσμο, ακόμη και στον 21ο αιώνα.

Πώς γιορτάζεται η 8η Μαρτίου παγκοσμίως;

Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας γιορτάζεται εδώ και αρκετό καιρό, ιδίως στην Ευρώπη, τις ΗΠΑ και την Ασία. Η γιορτή αρχικά διαμορφώθηκε στη Ρωσία. Εκεί, εκτός από λουλούδια και αρώματα, οι γυναίκες λαμβάνουν και άλλα πολυτελή δώρα, όπως κοσμήματα και ερωτικά εσώρουχα από τους άνδρες. Οι μαθητές διοργανώνουν πάρτι για τους συμμαθητές τους και η μανία για ψώνια είναι τεράστια και μοιάζει με τη αυτή του Αγίου Βαλεντίνου στις ΗΠΑ.

Στις 8 Μαρτίου, οι Ιταλίδες παραδοσιακά λαμβάνουν μια κίτρινη μιμόζα από τους άνδρες και τις περισσότερες φορές δωρεάν είσοδο σε ένα μουσείο ή μια επίσκεψη σε διάφορα μνημεία πολιτισμού. Η ΠΗΓ είναι επίσης δημοφιλής και γιορτάζεται στην Τουρκία. Εκεί, οι γυναίκες επισκέπτονται διάφορες κοινωνικές εκδηλώσεις ή εστιατόρια όπου διοργανώνονται γυναικεία πάρτι χωρίς την παρουσία ανδρών.

Ο εορτασμός της Ημέρας της Γυναίκας έχει διατηρήσει σχεδόν την αυθεντική του μορφή στην Αργεντινή, όπου οι γυναίκες βγαίνουν στους δρόμους και αγωνίζεται διαδηλωτικά για τα δικαιώματά του. Και με μεγάλη επιτυχία - για παράδειγμα, το 2020 η χώρα νομιμοποίησε την άμβλωση. Στην Κίνα, η Παγκόσμια Ημέρα Γυναικών είναι εθνική εορτή και γιορτάζεται με μισή ημέρα αργία για όλες τις εργαζόμενες γυναίκες από το 1949. Η Ημέρα των Κοριτσιών γιορτάζεται επίσης στις 7 Μαρτίου στην Κίνα.

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας στην Τσεχική Δημοκρατία

Η 8η Μαρτίου είναι γιορτή στην Τσεχία από το 2004. Μερικοί άνθρωποι είναι επιφυλακτικοί για την ΠΗΓ λόγω του σοσιαλιστικού παρελθόντος. Εκείνη την εποχή, αυτή η γιορτή γιορτάστηκε από τους αρχηγούς του κόμματος και τους υφισταμένους τους, αλλά όχι από τις ίδιες τις γυναίκες. Για την ΠΗΓ τα παιδιά έφτιαχναν κάρτες με ευχές για τις μητέρες τους στις τάξεις εργασίας και δημιουργικότητας. Στην Τσεχία, η Ημέρα της Μητέρας είναι πιο δημοφιλής, η οποία γιορτάζεται τη δεύτερη Κυριακή του Μαΐου σύμφωνα με το αμερικανικό μοντέλο. Αυτή την γιορτή αναβίωσαν στην Τσεχία μετά το 1989 και είναι ακόμη πιο δημοφιλείς από την ΠΗΓ.

Η 8η Μαρτίου είναι μια ευκαιρία για τον εορτασμό των αμέτρητων πράξεων και επιτυχιών που σχετίζονται με την καταπολέμηση της χειραφέτησης των γυναικών. Πριν από καιρό, η Μάργκαρετ Θάτσερ είπε: “Αν θέλετε να πείτε κάτι, ρωτήστε έναν άντρα. Εάν κάτι θέλετε να γίνει, ρωτήστε μια γυναίκα.Δυστυχώς, ακόμη και στον 21ο αιώνα, υπάρχουν πολλές χώρες στον κόσμο όπου οι γυναίκες δεν είναι ίσες με τους άνδρες, έχουν λιγότερα δικαιώματα, χειραφετούνται από την κοινωνία και λαμβάνουν ακόμη και χαμηλότερες αμοιβές για την ίδια θέση εργασίας σε σύγκριση με τους άνδρες. Ευτυχώς, η Eλλάδα δεν είναι μία από αυτές τις χώρες και από αυτή την άποψη είμαστε από τις πρώτες στην Ευρώπη.

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Δημοφιλές μάρκες πίσω από τις οποίες είναι γυναίκες

Οι δεξιότητες των γυναικών και το απαραίτητο θάρρος, σε συνδυασμό με την πίστη στις ικανότητές τους, οδήγησαν επίσης στην εμφάνιση διάσημων οίκων αρωματοποιίας που ενισχύουν την αυτοπεποίθηση των γυναικών σε όλο τον κόσμο εδώ και δεκαετίες. Ας θυμηθούμε μερικά διάσημα γυναικεία ονόματα που έχουν μείνει στην ιστορία της μόδας και των αρωμάτων:

 • Coco Chanel - πρωτοπόρος στη μόδα και τον σχεδιασμό, σχεδιάστρια του διάσημου κοστουμιού Chanel, καθώς και το άρωμα № 5 της Chanel. Το εμβληματικό floral-ξυλώδες άρωμα με αλδεϋδες, ιλάνγκ ιλάνγκ, ίρις, γιασεμί, τριαντάφυλλο, κεχριμπάρι, σανταλόξυλο και βανίλια δημιουργήθηκε το 1921.
 • Elizabeth Arden - Πάνω από 100 χρόνια πριν, έθεσε τα θεμέλια της βιομηχανίας καλλυντικών στις Ηνωμένες Πολιτείες και η εταιρεία της συνεχίζει να αποκομίζει επιτυχία. Η μεγάλη δημοσιότητα  της μάρκας έφερε τη σειρά γυναικείων αρωμάτων Green Tea, εναρμονίζοντας το σώμα και το μυαλό με το φρέσκο ​​άρωμα του πράσινου τσαγιού.
 • Estée Lauder - ίδρυσε την αυτοκρατορία καλλυντικών στις Ηνωμένες Πολιτείες το 1946, γνωστή για τα αποκλειστικά καλλυντικά και τα αρώματα της. Λέει για την επιτυχία της: “Δεν έφτασα εκεί γιατί ήθελα ή ήλπιζα, αλλά επειδή δούλευα για αυτό.”
 • Jeanne-Marie Lanvin - ένα ταλαντούχο κορίτσι που χάρη της επιχείρηση της και το οραματιστικό της ταλέντο, έχτισε σταδιακά την εταιρεία μόδας Lanvin με πλούσια πελατεία και μεγάλη φήμη. Το 1927, δημιούργησε το περίφημο γυναικείο άρωμα βανίλιας Arpege, το οποίο εξακολουθεί να ονομάζεται «άρωμα της Γαλλίας».
 • Nina Ricci - γεννήθηκε στην Ιταλία, αλλά μετακόμισε στο Παρίσι, όπου ίδρυσε ένα κομψό και πολύ επιτυχημένο οίκο μόδας στο Παρίσι το 1932. Σηματοδοτεί την αρχή ενός από τα καλύτερα αρώματα όλων των εποχών: L´Air Du Temps (1948), γεμάτο γαρίφαλα, ίρις, τριαντάφυλλα, βιολέτες, γαρδένιες, γιασεμί και επιλεγμένα φρούτα. Το άρωμα είναι κρυμμένο σε ένα όμορφο μπουκάλι με περιστέρια, σύμβολο ειρήνης.

 

Πολλές διάσημες γυναίκες έχουν τις δικές τους μάρκες αρωμάτων όπως η Alena Šeredová, η Ariana Grande, η Beyonce, η Britney Spears, η Carolina Herrera, η Donna Karan, η Christina Aguilera, η Jennifer Lopez, η Jil Sander, η Katy Perry, η Laura Biagiotti, η Lolita Lempicka, η Kim Kardashian, η Naomi Campbell και η Rihanna.

Νιώστε τη δόξα τους σε ένα σύννεφο μαγευτικού αρώματος ...

Πλησιάζει η 8η Μαρτίου; Δείτε τα αρώματα με τις καλύτερες πωλήσεις

Ο Βρετανός συγγραφέας William Golding λέει: "Ό, τι κι αν δώσεις σε μια γυναίκα θα το κάνει πάντα καλύτερο. Αν της δώσεις σπέρμα, θα σου δώσει παιδί. Αν της δώσεις κατοικία, θα σου κάνει σπίτι. Εάν της δώσεις προϊόντα, θα σου φτιάξει φαγητό. Εάν της δώσεις χαμόγελο, θα σου δώσει την καρδιά της. Ό, τι  δίνετε, θα λάβετε σε αντάλλαγμα επι δύο." Ιδανικό δώρο για την Ημέρα της Γυναίκας είναι ένα υπέροχο γυναικείο άρωμα το οποίο θα ερωτευτεί. Η υπέροχα μυρωδάτη γυναίκα δίπλα σας θα είναι μια ανεξάντλητη πηγή συνεχούς θαυμασμού και έμπνευσής σας.

Εάν επιλέγετε γυναικείο άρωμα για πρώτη φορά, σκεφτείτε πρώτα την προσωπικότητα και τα ενδιαφέροντά της. Τι της αρέσει να φοράει, πώς περνά τον ελεύθερο χρόνο της ... Στης  περισσότερες γυναίκες αρέσουν τα έντονα αρώματα λουλουδιών με γιασεμί, γαρδένια, κεχριμπάρι ή βανίλια. Δώστε σε μια κομψή νεαρή γυναίκα ένα άρωμα με φρέσκες φρουτώδεις νότες. Οι γυναίκες με τολμηρό πνεύμα προτιμούν τα αρώματα που περιέχουν αισθησιακό ξύλο, δέρμα, μαύρο πιπέρι, πατσουλί ή βετιβέρ. Για την ενεργητική και παθιασμένη γυναίκα, επιλέξτε μια πικάντικη σύνθεση ανατολίτικου αρώματος. Οι γεύσεις εσπεριδοειδών είναι διαθέσιμες για όλες τις ηλικίες, μερικές φορές εμπλουτισμένες με υδατώδεις και πράσινες συμφωνίες. Μεταξύ αυτών θα βρείτε αρωματικούς τίτλους επιτυχίας από τις μάρκες Issey Miyake ή Calvin Klein.

Δώρο για τη Διεθνή Ημέρα της Γυναίκας

Εμπνευστείτε από τα αρώματα με τις καλύτερες πωλήσεις - όπως και τα συναρπαστικά αρώματα που έχουν δοκιμαστεί στο χρόνο και έχουν αγαπηθεί από γενιές και γενιές, καθώς και σύγχρονες αρωματικές επιτυχίες. Η κατηγορία περιλαμβάνει ακριβά και φθηνά αρώματα για κάθε τσέπη και γούστο.  

Τα γυναικεία αρώματα με την υψηλότερη βαθμολογία, κατάλληλα για δώρο για την ΠΗΓ :

 • Dolce & Gabbana Light Blue (2001) - ένα εμβληματικό ιταλικό άρωμα για τους λάτρεις των φρέσκων εσπεριδοειδών αρωμάτων, φέρνοντας την ατμόσφαιρα μιας ηλιόλουστης καλοκαιρινής ημέρας στη Σικελία. Συνδυάζει αρωματικές νότες από κέδρο, μήλο, λαιμ της Σικελίας, γιασεμί, μπαμπού, λευκό τριαντάφυλλο, κεχριμπάρι και μόσχο.
 • Karl Lagerfeld For Her (2014) - ένας μοναδικός αρωματικός συνδυασμός φρούτων και λουλουδιών, γεμάτος ομορφιά και τρυφερότητα. Απευθύνεται στις τολμηρές και δημιουργικές γυναίκες που θέλουν να ξεχωρίζουν από τους υπόλοιπους. Είναι τέλειο δώρο για τις 8 Μαρτίου, επειδή το άρωμα ξεχωρίζει καλύτερα την άνοιξη. Θαυμάστε το έργο του δημιουργού του αρώματος, ο οποίος κατάφερε να κάνει ένα άρωμα τόσο δημοφιλές και περιζήτητο από τις γυναίκες.
 • Boucheron Quatre (2015) - πολυτελές αρωματικό μείγμα που συμπληρώνει τέλεια τη συλλογή κοσμημάτων της εταιρείας. Τα κορυφαία συστατικά είναι γκρέιπφρουτ, γιασεμί, μήλο, φράουλα και λευκός μόσχος. Ο σχεδιασμός του φιαλιδίου μοιάζει με το δαχτυλίδι Quarte, το οποίο αποτελεί σύμβολο μιας από τις πιο ρομαντικές πόλεις στον κόσμο - το Παρίσι. Το άρωμα ακτινοβολεί κομψότητα, θηλυκότητα και πρωτοτυπία.
 • TOM FORD Venetian Bergamot (2015) - ένα niche άρωμα για τους γνώστες των εξειδικευμένων αρωμάτων. Συνδυάζει δυνατούς τόνους πιπεριού με εξωτικά λουλούδια και κρεμώδη νότες ξύλου. Αυτό είναι unisex άρωμα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί όσο από γυναίκες τόσο και από άνδρες και μπορεί να είναι ένα αποκλειστικό δώρο και για τους δύο .
 • Boss The Scent For Her (2016) -  μοντέρνο φρουτώδες-floral άρωμα με γκουρμέ νότες, απαλό και δυνατό, που περιέχει ροδάκινο, φρέζια και κακάο.  Αντανακλά τη φιλοσοφία της διάσημης μάρκας HUGO BOSS, η οποία επιδιώκει να προσφέρει κάτι διαφορετικό για να προσελκύσει την προσοχή των καταναλωτών.
 • Calvin Klein Women (2018) - δίνει έμφαση στην αυτοπεποίθηση των γυναικών με το όνομά του. "Είμαι γυναίκα" είναι το μήνυμα του αρώματος και προσελκύει το βλέμμα στο κουτί, εκφράζοντας τη δύναμη της γυναικείας τρυφερότητας και ομορφιάς. Τα κύρια αρωματικά συστατικά είναι λουλούδια, αρωματικά ξύλα και μόσχος.
 • Lancôme Idole (2019) - ένα πολύ αισθησιακό άρωμα, στην καρδιά του οποίου ξεχωρίζουν τουρκικά, γαλλικά τριαντάφυλλα και γιασεμί. Πρόκειται για ένα εξαιρετικά θηλυκό και πλούσιο άρωμα που έχει αξιοζήλευτη αντοχή. Οι καταναλωτές  λένε, "Αυτό  είναι το άρωμα για κάθε μέρα που έψαχνα." "Περιέχει όλα όσα ήθελα από ένα άρωμα με τριαντάφυλλα."

ΕΚΠΤΩΣΗ 57 %  57 %
Eau de Parfum 100 ml
46,30
ΕΚΠΤΩΣΗ 62 %  62 %
Eau de Parfum 75 ml
50,80
ΕΚΠΤΩΣΗ 67 %  67 %
Eau de Parfum 90 ml
33,10
ΕΚΠΤΩΣΗ 70 %  70 %
Eau de Parfum 100 ml
34,00
ΕΚΠΤΩΣΗ 45 %  45 %
Eau de Parfum 80 ml
22,85
ΕΚΠΤΩΣΗ 11 %  11 %
Eau de Parfum 75 ml
33,35
ΕΚΠΤΩΣΗ 47 %  47 %
Eau de Toilette 100 ml
62,80
ΕΚΠΤΩΣΗ 45 %  45 %
Eau de Toilette 100 ml
30,30
ΕΚΠΤΩΣΗ 60 %  60 %
Eau de Parfum 75 ml
39,10
ΕΚΠΤΩΣΗ 58 %  58 %
Eau de Parfum 125 ml
23,00
ΕΚΠΤΩΣΗ 64 %  64 %
Eau de Parfum 100 ml
32,80
ΕΚΠΤΩΣΗ 60 %  60 %
Eau de Parfum 100 ml
45,60
ΕΚΠΤΩΣΗ 14 %  14 %
Eau de Parfum 50 ml
36,00
ΕΚΠΤΩΣΗ 14 %  14 %
Eau de Toilette 100 ml
24,20
ΕΚΠΤΩΣΗ 45 %  45 %
Eau de Parfum 75 ml
71,50
ΕΚΠΤΩΣΗ 66 %  66 %
Eau de Toilette 150 ml
25,00
ΕΚΠΤΩΣΗ 60 %  60 %
Eau de Parfum 30 ml
33,40
ΕΚΠΤΩΣΗ 46 %  46 %
Eau de Toilette 75 ml
15,50
Eau de Parfum 100 ml
44,40
ΕΚΠΤΩΣΗ 6 %  6 %
Eau de Parfum 75 ml
35,95
ΕΚΠΤΩΣΗ 62 %  62 %
Eau de Toilette 100 ml
31,35
ΕΚΠΤΩΣΗ 54 %  54 %
Eau de Toilette 100 ml
46,50
ΕΚΠΤΩΣΗ 30 %  30 %
Eau de Parfum 100 ml
40,60
ΕΚΠΤΩΣΗ 24 %  24 %
Eau de Toilette 200 ml
82,75
ΕΚΠΤΩΣΗ 56 %  56 %
Eau de Parfum 100 ml
48,65
ΕΚΠΤΩΣΗ 36 %  36 %
Eau de Toilette 50 ml
47,80
ΕΚΠΤΩΣΗ 18 %  18 %
Eau de Toilette 100 ml
55,20
ΕΚΠΤΩΣΗ 17 %  17 %
Σετ δώρου
62,35
ΕΚΠΤΩΣΗ 54 %  54 %
Eau de Parfum 100 ml
65,60
ΕΚΠΤΩΣΗ 4 %  4 %
Eau de Toilette 50 ml
40,20
ΕΚΠΤΩΣΗ 53 %  53 %
Eau de Parfum 80 ml
65,80
ΕΚΠΤΩΣΗ 59 %  59 %
Eau de Parfum 75 ml
49,25
ΕΚΠΤΩΣΗ 14 %  14 %
Eau de Parfum 30 ml
26,80
ΕΚΠΤΩΣΗ 8 %  8 %
Eau de Toilette 75 ml
20,10
ΕΚΠΤΩΣΗ 5 %  5 %
Eau de Parfum 100 ml
29,80
Eau de Toilette 90 ml
45,30
ΕΚΠΤΩΣΗ 47 %  47 %
Eau de Parfum 100 ml
61,10
ΕΚΠΤΩΣΗ 14 %  14 %
Eau de Parfum 100 ml
51,40

Μπορείτε επίσης να στοιχηματίσετε στα μπεστ σέλερ και σε άλλα γυναικεία αρώματα που θα κάνουν την καθημερινή ζωή της αγαπημένης σας πολύ πιο ευχάριστη. Στις 8 Μαρτίου, προσπαθήστε να βάλετε λίγο ρομαντισμό σε όλες τις προετοιμασίες για τη γιορτή - για παράδειγμα, ετοιμάστε ένα δείπνο υπό το φως των κεριών με τη σύντροφό σας και εκφράστε τα συναισθήματά σας με μερικά ειλικρινή κομπλιμέντα. Κάθε γυναίκα θα εκτιμήσει δεόντως έναν ευαίσθητο και ρομαντικό άνδρα!

ΟΛΑ ΤΑ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΑΡΩΜΑΤΑ

Παράδοση:
Πιστοποιητικό: