Ρυθμίσεις φιλτραρίσματος

Αρώματα με τουμπερόζα

Επιλέξτε φίλτρο
Αλλάξτε την κατηγορία
Ταξινόμηση:
Επιλέξτε από:
Επιλέξτε από:

Για την κατηγορία: Αρώματα με τουμπερόζα

Στον κόσμο των αρωματικών λευκών λουλουδιών, θα βρείτε γιασεμί, άνθη πορτοκαλιάς, φραντζιπάνι και τουμπερόζα. Το άρωμά της είναι από τα πιο έντονα στο φυτικό βασίλειο και η συντριπτική του δύναμη το κάνει αγαπητό για μερικούς και από άλλους να το καταδικάζουν. Κάποτε αναφερόταν και ως η μυρωδιά της αμαρτίας, επειδή φέρεται να ξυπνούσε ακατάλληλες σκέψεις. Αλλά η αλήθεια είναι ότι η τουμπερόζα προσφέρει ένα μοναδικό περίπλοκο άρωμα που αξίζει θαυμασμό. Όταν μυρίζετε τα λευκά της λουλούδια, είναι σαν να στεκέστε μέσα σε έναν κήπο με πολλά διαφορετικά είδη λουλουδιών. Τα αρώματα με τη μυρωδιά τουμπερόζας απλά θα σας ενθουσιάσουν.

Προέλευση της τουμπερόζας 

Από πού προήλθε η τουμπερόζα; Το φυτό προέρχεται από την Κεντρική Αμερική, όπου χρησιμοποιήθηκε ευρέως από τους Αζτέκους. Οι αρχαίοι θεραπευτές των Αζτέκων ανακάλυψαν σύντομα τις αντιφλεγμονώδεις επιδράσεις του και χρησιμοποίησαν τουμπερόζα για να ανακουφίσουν τον πόνο. Στη συνέχεια πρόσθεσαν το άρωμά της στη σοκολάτα τους. Στην Ινδία, η τουμπερόζα είναι γνωστή εδώ και αιώνες για την αφροδισιακή της δράση. Ίσως γι' αυτό συνήθως στολίζουν τα δωμάτια των νεόνυμφων την πρώτη τους κοινή νύχτα.

Μόλις το άρωμα έφτασε στην Ευρώπη, ο ίδιος ο μεγάλος βασιλιάς Ήλιος, ο Γάλλος μονάρχης Λουδοβίκος XIV, το ερωτεύτηκε. Κατά τη διάρκεια της βασιλείας του, μπορούσατε να μυρίσετε τουμπερόζα σχεδόν από κάθε γωνιά του Παλατιού των Βερσαλλιών. Κατά τη διάρκεια της αυστηρής βικτωριανής εποχής, λέγεται ότι τα νεαρά κορίτσια και οι γυναίκες αποθαρρύνονταν να βγαίνουν έξω όταν η τουμπερόζα άνθιζε. Γιατί το άρωμά τους θα μπορούσε να τους παρακινήσει σε ανήθικες σκέψεις (και πράξεις). Η μαγεία της τουμπερόζας χρησιμοποιείται ευρέως στην αρωματοθεραπεία σήμερα. Το έντονο άρωμα των λουλουδιών βοηθά σε διαταραχές ύπνου, άγχος ή κατάθλιψη. Η τουμπερόζα υποστηρίζει επίσης την ανάπτυξη της διαίσθησης.

Πώς μυρίζουν τα αρώματα με τουμπερόζα;

Μάλλον δεν θα σας εκπλήξει που η τουμπερόζα μυρίζει λουλουδάτα. Αυτό είναι αναμενόμενο. Αλλά σίγουρα θα μπορούσατε να εκπλαγείτε από την ένταση και την ποικιλία της. Το εξωτικό άρωμα, κάπως παρόμοιο με τη γαρδένια, φέρνει μαζί του τόσους τόνους που μπορεί να βρείτε κάτι νέο σε αυτό με κάθε μυρωδιά. Μπορεί να είναι γλυκό, κρεμώδες, μελί, αμυγδαλένιο, βελούδινο, φρουτώδες και πράσινο. Θηλυκό και κομψό. Γοητευτικό, σαγηνευτικό, εθιστικό. Αυτή είναι τουμπερόζα.

Στα αρώματα με άρωμα τουμπερόζας σήμερα, θα βρείτε συνήθως ένα συνθετικό υποκατάστατο. Εκτός από την υψηλή τιμή του πραγματικού λαδιού τουμπερόζας, ρόλο γι' αυτήν παίζει και το γεγονός ότι ο αρωματοποιός μπορεί να αναμειγνύει το άρωμα ακριβώς σύμφωνα με τις ανάγκες του. Και με ποια συστατικά ταιριάζει η τουμπερόζα; Για παράδειγμα, μαζί με τα πιστά ξαδέρφια της, το γιασεμί και τα άνθη πορτοκαλιάς, τα ροδάκινα και τα μανταρίνια, την καρύδα, την βανίλια, την άμβρα και το βετιβέρ την συμπληρώνουν υπέροχα. Ανακαλύψτε τη μαγεία των αρωμάτων με τουμπερόζα!

Παράδοση:
Πιστοποιητικό: