Λάδι καρότου, βατόμουρου ή καρύδας: Μπορούν τα φυσικά έλαια να αντικαταστήσουν την αντηλιακή κρέμα;

Πρόσφατα, τα φυσικά έλαια μαλλιών και σώματος έχουν γίνει όλο και πιο δημοφιλή. Έχουν αδιαμφισβήτητα οφέλη στον τομέα της περιποίησης του δέρματος και των μαλλιών. Πολλά απ’ αυτά έχουν θετική επίδραση σε ολόκληρο το ανθρώπινο σώμα. Σύμφωνα με ορισμένες μελέτες, αυτά τα έλαια μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν ως φυσικό αντηλιακό. Το έλαιο από σπόρους βατόμουρου και το έλαιο από σπόρους καρότου είναι τα πιο συχνά χρησιμοποιούμενα για το σκοπό αυτό. Αλλά υπάρχει κάτι που πρέπει να γνωρίζετε γι΄αυτά τα έλαια πριν τα εφαρμόσετε στον εαυτό σας και βγείτε στον ήλιο.

Θα προστατεύσουν το δέρμα σας το έλαιο βατόμουρου ή το έλαιο καρότου;

Ναι, σε κάποιο βαθμό. Πολλά φυσικά έλαια έχουν φυσικό παράγοντα SPF προστασίας από τον ήλιο. Εκτός από το λάδι βατόμουρου και καρότου, χρησιμοποιείται επίσης εκείνο του αβοκάντο, της καρύδας ή (και) το ελαίου κάνναβης. Αυτά τα έλαια είναι σε θέση να συλλάβουν ένα ορισμένο ποσοστό του ηλιακού φωτός, αλλά οι ειδικοί λένε ότι δεν παρέχουν αξιόπιστη προστασία.

Γιατί να μη βασίζεστε μόνο στα φυσικά έλαια όταν βρίσκεστε στον ήλιο...

Τα συμβατικά αντηλιακά προϊόντα έχουν υποβληθεί σε πολύ αυστηρές δοκιμές και παρέχουν σαφείς πληροφορίες σχετικά με την ισχύ του δείκτη προστασίας SPF και τους τύπους της ηλιακής ακτινοβολίας που πραγματικά προστατεύουν. Τα φυσικά έλαια, τα οποία δεν παρουσιάζονται ρητά ως αντηλιακά, δεν περνούν τέτοιες δοκιμές. Αρκετές μικρότερες μελέτες αποδίδουν ορισμένη ισχύ SPF σε αυτές, αλλά υπάρχουν μεγάλες διαφορές στο εύρος αναφοράς τους. Το λάδι καρύδας μιας μάρκας μπορεί να έχει SPF 2, το άλλο προϊόν θα προσφέρει SPF 8. Ωστόσο, οι τιμές μπορεί να διαφέρουν με αυτόν τον τρόπο σε διαφορετικές σειρές λαδιών της ίδιας μάρκας. Αυτό το εύρος είναι ήδη αρκετά μεγάλο για να διακινδυνεύσει την υγεία του δέρματός σας.

Ένα άλλο γεγονός είναι η αντίδραση κατά της χρήσης φυσικών ελαίων ως εναλλακτική λύση έναντι του αντηλιακού. Αν και μπορούν να προστατεύσουν εν μέρει το δέρμα από την UVB ακτινοβολία (αυτή η προστασία καθορίζεται από την ισχύ του παράγοντα SPF), δεν προσφέρουν προστασία έναντι του δεύτερου τύπου ηλιακού φωτός, δηλαδή του UVA. Πρόκειται για ακτινοβολία που διεισδύει στο δέρμα βαθύτερα από το UVB και παίζει βασικό ρόλο στη βλάβη των κυττάρων και στην πρόωρη γήρανση του δέρματος. Τα σύγχρονα αντηλιακά προστατεύουν το δέρμα και από τους δύο τύπους ακτινοβολίας, ενώ τα καθαρά φυσικά έλαια - παρά τα άλλα αδιαμφισβήτητα πλεονεκτήματά τους - δεν μπορούν να το κάνουν.

Τέλος, ας λάβουμε υπόψη το γεγονός ότι τα φυσικά έλαια δεν είναι πολύ σταθερά, αντιδρούν διαφορετικά στο φως και στον ήλιο και μπορούν να συμπεριφέρονται λίγο διαφορετικά σε κάθε δέρμα. Τα αποτελέσματά τους μπορούν επίσης να επηρεαστούν από το νερό και την εφίδρωση του δέρματος.

Πώς να χρησιμοποιήσετε τα φυσικά έλαια μαυρίσματος;

Για να είμαστε σαφείς, τα φυσικά έλαια είναι υπέροχα και σίγουρα έχουν κάτι να προσφέρουν στο δέρμα και τα μαλλιά σας. Τα προτείνουμε ανεπιφύλακτα ​​ως πρόσθετο για αντηλιακά ή λοσιόν και πολλά από αυτά λειτουργούν επίσης ως αναζωογόνηση του δέρματος μετά από ηλιακά εγκαύματα. Δοκιμάστε το αναφερθέν λάδι σμέουρου ή στοιχηματίστε στο αγαπημένο σας λάδι καρύδας. Το έλαιο Jojoba ή (και) το αργανέλαιο καταπραΰνουν επίσης το τραυματισμένο δέρμα και τα αιθέρια έλαια λεβάντας ή μέντας είναι επίσης υπέροχα.

ΕΚΠΤΩΣΗ 24 %  24 % XMAS OFFER XMAS OFFER
100% καθαρό αιθέριο έλαιο tea tree 30 ml
3,30
ΕΚΠΤΩΣΗ 20 %  20 % XMAS OFFER XMAS OFFER
Πολυλειτουργικό ξηρό λάδι ομορφιάς για πρόσωπο, σώμα και μαλλιά 100 ml
19,25
ΕΚΠΤΩΣΗ 59 %  59 % XMAS OFFER XMAS OFFER
Λάδι για μασάζ 490 ml
7,95
ΕΚΠΤΩΣΗ 20 %  20 % XMAS OFFER XMAS OFFER
100% καθαρό αιθέριο έλαιο tea tree 10 ml
2,65
ΕΚΠΤΩΣΗ 25 %  25 % XMAS OFFER XMAS OFFER
Πολυλειτουργικό ξηρό λάδι ομορφιάς προσώπου, σώματος και μαλλιά 50 ml
12,15
ΕΚΠΤΩΣΗ 20 %  20 % XMAS OFFER XMAS OFFER
Ξηρό λάδι προσώπου, σώματός και μαλλιών 50 ml
13,60
ΕΚΠΤΩΣΗ 33 %  33 % XMAS OFFER XMAS OFFER
Ξηρό λάδι προσώπου, σώματος και μαλλιών 100 ml
21,60
ΕΚΠΤΩΣΗ 12 %  12 % XMAS OFFER XMAS OFFER
Προστατευτικό και θρεπτικό λάδι καλέντουλας 200 ml
13,35
ΕΚΠΤΩΣΗ 5 %  5 % XMAS OFFER XMAS OFFER
Λάδι προσώπου και σώματος για όλους τους τύπους δέρματος 100 ml
43,20
ΕΚΠΤΩΣΗ 21 %  21 % XMAS OFFER XMAS OFFER
Θρεπτικό λάδι άγριου τριαντάφυλου 100 ml
15,35
ΕΚΠΤΩΣΗ 15 %  15 % XMAS OFFER XMAS OFFER
Χαλαρωτικό και καταπραϋντικό έλαιο λεβάντας 100 ml
13,10
ΕΚΠΤΩΣΗ 39 %  39 % XMAS OFFER XMAS OFFER
Θρεπτικό λάδι σώματος με εκχύλισμα τριαντάφυλλου 75 ml
15,65
ΕΚΠΤΩΣΗ 11 %  11 % XMAS OFFER XMAS OFFER
Θρεπτικό λάδι απο ιπποφαές για ξηρό δέρμα 100 ml
16,35
ΕΚΠΤΩΣΗ 58 %  58 % XMAS OFFER XMAS OFFER
Ξηρό λάδι προσώπου, μαλλιών, σώματος 50 ml
15,80
Καλλυντικό λάδι σώματος με λάμψη 50 ml
11,35
ΕΚΠΤΩΣΗ 50 %  50 % XMAS OFFER XMAS OFFER
Λάδι σύσφιξης σώματος με σπάνια φυτικά έλαια 150 ml
21,40
ΕΚΠΤΩΣΗ 27 %  27 % XMAS OFFER XMAS OFFER
Δροσιστικό και ενυδατικό λάδι εσπεριδοειδών 100 ml
12,15
ΕΚΠΤΩΣΗ 29 %  29 % XMAS OFFER XMAS OFFER
Ενεργειακό λάδι σώματος με σημύδα και άρνικα 75 ml
13,25
Λάδι σώματος 75 ml
17,30
Παράδοση:
Πιστοποιητικό: