Ρυθμίσεις φιλτραρίσματος

Αρώματα βανίλιας

Επιλέξτε φίλτρο
Αλλάξτε την κατηγορία
Ταξινόμηση:
Επιλέξτε από:
Επιλέξτε από:

Για την κατηγορία: Αρώματα βανίλιας

Όλοι γνωρίζουμε τη βανίλια, ακόμη από την παιδική μας ηλικία. Ποιος δεν θα θυμόταν το χριστουγεννιάτικο άρωμα των ρολών βανίλιας, ποιος δεν θα γνώριζε τη γεύση του γλυκού παγωτού βανίλιας; Το ίδιο εύκολα όπως βρήκε το δρόμο της στις κουζίνες σε όλο τον κόσμο, η βανίλια αναμφισβήτητα μπήκε στον κόσμο της αρωματοποιίας. Και έγινε το πιο δημοφιλές συστατικό. Ας ρίξουμε μια ματιά στα αρώματα βανίλιας.

Όλοι θέλουν βανίλια

Ο λοβός βανίλιας είναι ο καρπός ενός συγκεκριμένου είδους ορχιδέας που προέρχεται από το Μεξικό. Οι ντόπιοι το γνώριζαν καλά εδώ και πολλούς αιώνες. Λέγεται ότι οι Μάγια και οι Αζτέκοι αρωμάτιζαν τα αγαπημένα τους ποτά κακάο με βανίλια. Η βανίλια έφτασε στην Ευρώπη πολύ αργότερα, κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια του 17ου αιώνα. Προκάλεσε σάλο στη γαλλική βασιλική αυλή, όλοι έπρεπε ξαφνικά να την έχουν, όλοι ήθελαν να μάθουν τη γεύση και τη γλυκιά μυρωδιά της.

Οι αρχαίοι θεραπευτές χρησιμοποιούσαν τη βανίλια για τη θεραπεία διαφόρων ασθενειών και προβλημάτων, συμπεριλαμβανομένων των ψυχολογικών. Έχει αποδειχθεί στην καταπολέμηση της κούρασης, της υστερίας και της κατάθλιψης, μπορεί να υποστηρίξει την όρεξη και, τελευταίο αλλά όχι λιγότερο σημαντικό, η βανίλια φέρνει ισχυρά αφροδισιακά αποτελέσματα. Αυτό έγινε σύντομα αντιληπτό από πολλούς αρωματοποιούς. Από παραδοσιακούς κατασκευαστές ανατολίτικων αρωμάτων μέχρι σύγχρονους γίγαντες με επικεφαλής τον Guerlain ή τον Thierry Mugler. Σήμερα, η βανίλια είναι ένα από τα πιο δημοφιλή, εύκολα αναγνωρίσιμα και ταυτόχρονα τα πιο ακριβά αρωματικά συστατικά.

Πώς μυρίζουν τα αρώματα βανίλιας;

Λόγω των αστρονομικών τιμών των φυσικών εκχυλισμάτων βανίλιας, οι σημερινοί αρωματοποιοί συνήθως επιλέγουν ένα από τα συνθετικά υποκατάστατα αυτού του συστατικού. Η πιο ευρέως χρησιμοποιούμενη είναι η βανιλίνη, της οποίας το ευχάριστα γλυκό και πλούσιο ζεστό άρωμα πιθανότατα συνδέετε με την πραγματική βανίλια. Σήμερα θα βρείτε αληθινή βανίλια μόνο στα πιο πολυτελή αρώματα και το άρωμά της είναι λίγο πιο σκούρο και πιο γήινο. Ποια χαρακτηριστικά έχουν τα περισσότερα αρώματα βανίλιας; Είναι πολύ απαλά, ευχάριστα, καταπραϋντικά, αισθησιακά και σαγηνευτικά.

Οι αρωματοποιοί αγαπούν την ευελιξία της βανίλιας, η οποία συνδυάζεται καλά με μια μεγάλη ποικιλία συστατικών από γυναικεία και ανδρικά αρώματα. Τις περισσότερες φορές συνδυάζεται με γκουρμέ νότες όπως γλυκά ή γλυκόριζα. Δημιουργεί τέλεια αρμονία με λουλούδια και φρούτα, η βανίλια αποκτά μια θερμή αίσθηση αναμιγνύοντας την με ζεστές ξυλώδεις νότες. Αφήστε τον εαυτό σας να παρασυρθεί από το γλυκό άρωμα των αρωμάτων με βανίλια.

Παράδοση:
Πιστοποιητικό: