Ρυθμίσεις φιλτραρίσματος

Αρώματα μόσχου

Επιλέξτε φίλτρο
Αλλάξτε την κατηγορία
Ταξινόμηση:
Επιλέξτε από:
Επιλέξτε από:

Για την κατηγορία: Αρώματα μόσχου

Ξέρετε πώς μυρίζει ο μόσχος; Οι άνθρωποι συνήθως συνδέουν τα αρώματα μόσχου με πολύ βαριές, δυνατές και σκούρες νότες, λόγω της ζωικής προέλευσής του, μπορεί να υποθέσουν ότι ο μόσχος θα μυρίζει παρόμοια, για παράδειγμα, με δερμάτινα αρώματα. Είναι όμως τελείως διαφορετικό. Ο μόσχος δεν μυρίζει όπως νομίζουν οι περισσότεροι από εμάς.

Για κάποιους είναι η μυρωδιά της καθαριότητας, για άλλους είναι η μυρωδιά του δέρματος των μωρών. Το άρωμα μόσχου είναι όμορφα απαλό, αλλά διαρκεί απίστευτα πολύ. Κάποτε ειπώθηκε ότι αν ρίξεις μερικές σταγόνες μοσχοέλαιο σε ένα μαντήλι, θα μπορείς να το μυρίσεις σε 40 χρόνια από τώρα. Και γι' αυτό ακριβώς, ίσως και λόγω των αναμφισβήτητων αφροδισιακών ιδιοτήτων του, ο μόσχος έχει γίνει τόσο δημοφιλής στους αρωματοποιούς από όλο τον κόσμο.

Τι είναι ο γνήσιος μόσχος;

Ο γνήσιος μόσχος είναι στην πραγματικότητα μια ζωική ορμόνη που εκκρίνουν τα αρσενικά νεαρά ελάφια(μοσχοδορκάδες ή αλλιώς Μοσχέλαφο της Σιβηρίας) για να προσελκύσουν το θηλυκό ώστε να αναπαραχθούν. Κατά την αρχαιότητα ο μόσχος συλλέγονταν θανατώνοντας τα αρσενικά ελάφια την συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Έτσι, η δημοτικότητα του μόσχου με τα χρόνια οδήγησε νομικά σε απότομη μείωση του πληθυσμού των μοσχοδορκάδων, το είδος ταξινομήθηκε ως απειλούμενο και το 1979 η παραγωγή ζωικού μόσχου απαγορεύτηκε εντελώς. Στα σημερινά αρώματα μόσχου, θα βρείτε είτε συνθετικές ουσίες είτε φυτικά συστατικά που θυμίζουν τη μυρωδιά του μόσχου.

Ποιος ανακάλυψε πραγματικά την αφροδισιακή δράση του μόσχου; Μάλλον ήταν γηγενείς Θιβετιανοί. Παρατήρησαν ότι κατά τη διάρκεια του οίστρου, το αρσενικό μοσχοέλαφο παράγει μια όχι πολύ ελκυστική μυρωδιά που προσελκύει τα θηλυκά. Και σκέφτηκαν ότι θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν αυτό το ιδιαίτερο άρωμα προς όφελός τους. Από τότε, ο μόσχος έχει αναγνωριστεί ως ένα πολύ ισχυρό αφροδισιακό. Από την αρχαιότητα εμφανίζεται επίσης στα αρώματα ως δημοφιλές σταθεροποιητικό, Άραβες και Θιβετιανοί θεραπευτές το χρησιμοποιούσαν για να τονώσουν την ανδρική υγεία. Ο μόσχος κατέχει επίσης ισχυρή θέση στην Αγιουρβεδική και Κινεζική ιατρική καθώς και σε διάφορες θρησκευτικές τελετουργίες.

Πώς μυρίζουν τα αρώματα με μόσχο;

Τα αρώματα μόσχου συνήθως διαθέτουν ένα πολύ απαλό αλλά εξαιρετικά δυνατό άρωμα. Μπορεί να είναι γλυκό, κρεμώδες ή πουδρένιο, αλλά μπορεί να μετατραπεί σε μια πλούσια γκάμα διαφορετικών αρωμάτων με πικάντικους, δερμάτινους ή ξυλώδεις τόνους.

Οι νότες μόσχου, που θα σας εκπλήξουν με την αντίθετη φύση τους, βρίσκονται πιο συχνά στη βάση της πυραμίδας των αρωμάτων. Είναι αυτό το ωραίο, απαλό άρωμα που μπορείτε να μυρίσετε πιο έντονα αφότου τα άλλα αρώματα έχουν εξατμιστεί.

Παράδοση:
Πιστοποιητικό: