Ρυθμίσεις φιλτραρίσματος

Αρώματα με βετιβέρ

Επιλέξτε φίλτρο
Αλλάξτε την κατηγορία
Ταξινόμηση:
Επιλέξτε από:
Επιλέξτε από:

Για την κατηγορία: Αρώματα με βετιβέρ

Μπορεί να νομίζετε ότι η μυρωδιά του vetiver δεν σας θυμίζει τίποτα, αλλά κάνετε πιθανόν λάθος. Στην πραγματικότητα, είναι ένα από εκείνα τα συστατικά που πιθανότατα έχετε μυρίσει εκατομμύρια φορές, αλλά απλά δεν έχετε καταλάβει ποτέ τι είναι. Τα αρώματα με βετιβέρ είναι εξαιρετικά δημοφιλή σήμερα για την αλάνθαστη μυρωδιά τους. Το δημοφιλές συστατικό συνήθιζε να εμπλουτίζει ιδιαίτερα τα ανδρικά αρώματα, αλλά τώρα βρίσκει το δρόμο του και στα γυναικεία. Και επειδή το έλαιο βετιβέρ είναι αρκετά ακριβό, θα το βρείτε περισσότερο στα πιο πολυτελή, συχνά niche αρώματα.

Βέτιβερ - μια ρίζα με θαυματουργές ιδιότητες

Το βετιβέρ είναι ένα αρκετά δυσδιάκριτο πράσινο χόρτο του οποίου ο πλούτος βρίσκεται στο υπέδαφος. Το έντονο άρωμα του βετιβέρ προέρχεται από τις ρίζες αυτού του τροπικού φυτού. Και επειδή δεν υπάρχει τρόπος να αναπαραχθεί τεχνητά το άρωμα, το έλαιο βετιβέρ είναι ένα από τα πιο ακριβά συστατικά αρωμάτων.

Το βετιβέρ χρησιμοποιείται στην αρωματοθεραπεία και την αρωματοποιία από την αρχαιότητα. Το "έλαιο της ηρεμίας", όπως ονομαζόταν το έλαιο βετιβέρ στην αρχαία Ινδία, μπορεί να τονώσει ένα εξαντλημένο μυαλό, να ανακουφίσει την ένταση και το άγχος ή να βελτιώσει τον ύπνο. Στον δυτικό κόσμο, το έλαιο βετιβέρ εμφανίστηκε σχετικά αργά, μόλις τον 19ο αιώνα, και τα πρώτα γνωστά αρώματα βετιβέρ δημιουργήθηκαν έναν αιώνα αργότερα.

Πώς μυρίζουν τα αρώματα με βετιβέρ;

Τα αρώματα με βετιβέρ είναι γοητευτικά και κομψά ταυτόχρονα. Ένα έντονο ξυλώδες-καπνιστό άρωμα με γήινες και ανατολίτικες νότες προσθέτει βάθος στη σύνθεση του αρώματος και παρατείνει τη διάρκειά του. Το ίδιο το άρωμα είναι πολύ αρρενωπό, αλλά όταν οι αρωματοποιοί το συνδυάζουν κατάλληλα, ξεχωρίζει τέλεια στα γυναικεία αρώματα, στα οποία προσθέτει μια εκλεπτυσμένη πινελιά.

Τα αρώματα με βετιβέρ είναι κατάλληλα για πρωινή και βραδινή χρήση, ανάλογα με τη συγκεκριμένη πυραμίδα αρώματος. Οι συνδυασμοί με φρέσκα εσπεριδοειδή είναι δημοφιλείς, στα chypre αρώματα το βετιβέρ λειτουργεί καλά με βρύα δρυός και πατσουλί. Στις συνθέσεις, θα το βρείτε συχνά μαζί με τη βανίλια, το σανταλόξυλο, το πιπέρι, το δέρμα και κάποιες floral νότες όπως το τριαντάφυλλο και η τουμπερόζα. Επιλέξτε το αγαπημένο σας από τη σειρά αρωμάτων με βετιβέρ!

Παράδοση:
Πιστοποιητικό:
Made with by PragueBest