Ρυθμίσεις φιλτραρίσματος

Αρώματα με νερολί

Επιλέξτε φίλτρο
Αλλάξτε την κατηγορία
Ταξινόμηση:
Επιλέξτε από:
Επιλέξτε από:

Για την κατηγορία: Αρώματα με νερολί

Αν ψάχνετε για ένα άρωμα που θα σας φτιάξει αμέσως τη μέρα και θα σας κάνει να αισθανθείτε αισιόδοξοι, τότε θα πρέπει να ποντάρετε στο άρωμα νέρολι. Το μαγευτικό άρωμα του ελαίου νέρολι σας κάνει να αισθάνεστε σαν να βουτάτε στα δροσιστικά νερά μιας καθαρής λίμνης στο τέλος μιας καυτής καλοκαιρινής ημέρας. Το νέρολι, ένα από τα πιο δημοφιλή αιθέρια έλαια, θα σας ενθουσιάσει με την ελαφρότητα, τη φρεσκάδα και την παιχνιδιάρικη διάθεση του στο άρωμα. Απολαύστε το μοναδικό άρωμα του αρώματος νέρολι.

Αγαπημένο έλαιο νερολί

Το νέρολι είναι το έλαιο από τα άνθη της νεραντζιάς. Το αειθαλές δέντρο προέρχεται πιθανώς από τη Νοτιοανατολική Ασία, απ' όπου μεταφέρθηκε στην Ευρώπη από τους Άραβες εμπόρους. Τον 17ο αιώνα, η Άννα Μαρία Ορσίνι, η Ιταλίδα πριγκίπισσα της Νερόλης, ερωτεύτηκε αυτό το έλαιο. Προσέθετε μερικές σταγόνες σε κάθε μπάνιο και συχνά αρωμάτιζε τα γάντια και τα άλλα ρούχα της με το έλαιο. Ο θρύλος λέει ότι το έλαιο ονομάστηκε νερολί προς τιμήν της.

Το έλαιο νέρολι έχει καθιερωθεί γρήγορα όχι μόνο στην αρωματοποιία, αλλά και στα καλλυντικά και την αρωματοθεραπεία. Ήδη στην αρχαία Αίγυπτο συνόδευε ιερές τελετουργίες και μέχρι σήμερα του αποδίδονται ευεργετικές επιδράσεις στο σώμα και το μυαλό. Αντιμετωπίζει την κατάθλιψη, ενθαρρύνει τις θετικές σκέψεις και διεγείρει την καλλιτεχνική δημιουργικότητα. Τα άνθη πορτοκαλιάς συναντάμε συχνά σε νυφικά μπουκέτα και στα μαλλιά των νυφών, το άρωμά τους υποτίθεται ότι ηρεμεί τα ταραγμένα νεύρα, ενώ τα λουλούδια συμβολίζουν την αγνότητα, την αθωότητα και την αιώνια αγάπη. Πιστεύεται ότι το έλαιο νέρολι είναι ένα από τα μυστικά συστατικά της Coca Cola.

Πώς μυρίζουν τα αρώματα με νερολί;

Φανταστείτε ένα άρωμα λουλουδιών και εσπεριδοειδών, φρέσκο και πράσινο, ελαφρώς πικρό και ταυτόχρονα ελαφρώς μελί. Έτσι μυρίζει το έλαιο νέρολι. Σε σύγκριση με το άρωμα του ανθού πορτοκαλιού, ενός άλλου δημοφιλούς συστατικού που εξάγεται από το ίδιο φυτό αλλά με διαφορετική μέθοδο, το νερολί είναι πιο ελαφρύ και φρέσκο. Αντιπροσωπεύει την αγνότητα, την αέρινη διάθεση και προσφέρει υδάτινους τόνους.

Όπως τα περισσότερα ελαφρά αρώματα εσπεριδοειδών, το νερολί εξασθενεί αρκετά γρήγορα, γι' αυτό και οι αρωματοποιοί το συνδυάζουν με συστατικά που προσφέρουν αρώματα μεγαλύτερης διάρκειας. Με ποια αρωματικά συστατικά ταιριάζει το νέρολι; Συνδυάζεται καλά με ζουμερά εσπεριδοειδή, διάφορα λουλούδια, ξύλο κέδρου, βανίλια, βενζοΐνη, μόσχο και λιβάνι. Στα αρώματα, το νερολί εμφανίζεται συχνά στην κεφαλή ή στην καρδιά της αρωματικής πυραμίδας, τόσο σε γυναικεία όσο και σε ανδρικά αρώματα. Τα αρώματα νέρολι μπορούν να φτιάξουν τη μέρα σας ανά πάσα στιγμή.

Παράδοση:
Πιστοποιητικό: