Ρυθμίσεις φιλτραρίσματος

Αρώματα με ίρις

Επιλέξτε φίλτρο
Αλλάξτε την κατηγορία
Ταξινόμηση:
Επιλέξτε από:
Επιλέξτε από:

Για την κατηγορία: Αρώματα με ίρις

Σας αρέσει η μυρωδιά της ίρις στα αρώματα; Τότε πρέπει να ξέρετε ότι σας αρέσει ένα από τα πιο ακριβά συστατικά αρωμάτων στον κόσμο. Η ίρις, μερικές φορές γνωστή και ως ίριδα ή orris στη σύνθεση των αρωμάτων με ίρις, γοητεύει εδώ και αιώνες με το διαχρονικό άρωμά της, το οποίο χρησιμοποιείται τόσο σε γυναικεία όσο και σε ανδρικά αρώματα. Μπορεί να απογειώσει μια σύνθεση αρώματος σε ένα πολυτελές επίπεδο και να της προσδώσει μια αδιαμφισβήτητη φινέτσα.

Η ίριδα είναι ένα πανέμορφο λουλούδι που δεν πρέπει να παραμελείται στους κήπους. Τα τρία μεγάλα πέταλά της συμβολίζουν την πίστη, τη σοφία και τη γενναιότητα. Η μυρωδιά για τα αρώματα με ίρις προέρχεται αποκλειστικά από το είδος Iris pallida και το αστείο είναι ότι, σε σύγκριση με άλλα είδη ίρις, τα άνθη της δεν μυρίζουν καθόλου. Ίσως έχετε μαντέψει ότι οι αρωματοποιοί ενδιαφέρονται περισσότερο για το τμήμα της ίρις που φυτρώνει υπόγεια.

Η ίρις και η προέλευσή της

Οι αρχαίοι Αιγύπτιοι είχαν μεγάλες προσδοκίες για τις ίρις, τα άνθη τους κοσμούσαν συνήθως διάφορα αντικείμενα και θα μπορούσατε να βρείτε ακόμη και χαραγμένες ίριδες στο άγαλμα της Σφίγγας. Και ίσως να θυμάστε ακόμη και το εραλδικό έμβλημα του "fleur de lys", ένα μακροχρόνιο σύμβολο των Γάλλων βασιλιάδων. Αν και πολλοί πιστεύουν ότι πρόκειται για ένα άνθος κρίνου, μια πιο προσεκτική εξέταση αποκαλύπτει ότι οι βασιλείς της Γαλλίας είχαν μια πανέμορφη κίτρινη ίριδα στο οικόσημό τους.

Αυτές οι όμορφες ίριδες έχουν επίσης συνδεθεί από καιρό με τη Φλωρεντία της Ιταλίας. Ήταν στο έμβλημα της αρχαίας πόλης και η ρίζα της ίριδας βρήκε μεγάλη χρήση εκεί ως μέσο αρωματισμού ρούχων ή φρεσκάρισμα περουκών. Ακόμη νωρίτερα, πίστευαν ότι αν πασπαλίσεις ρίζα ίρις σε σκόνη στα ρούχα κάποιου, θα κέρδιζες την αγάπη του. Η Ίρις ήταν μέρος των εγγυημένων φίλτρων αγάπης και το άρωμά της βοήθησε στη δημιουργία μιας ατμόσφαιρας για μαντεία, ύπνωση ή ερμηνεία ονείρων.

Πώς μυρίζουν τα αρώματα με ίρις;

Προερχόμενο από τη ρίζα του φυτού, το άρωμα της ίριδας είναι γήινο και ξυλώδες με διακριτικές floral, πουδρένιες και δροσερές πράσινες νότες. Και όπως όλοι οι μύθοι και οι θρύλοι που περιβάλλουν τις ίριδες, το άρωμά τους μπορεί επίσης να είναι γεμάτο αντιφάσεις. Θηλυκή και παθιασμένη όσο και αρρενωπή και δυνατή. Ξηρό και φρέσκο, πουδρένιο και πράσινο, γήινο και καθαρό. Πολύ κομψό, πολύ αριστοκρατικό. Τα αρώματα με ίρις πάνε πολύ πιο μακριά. Μπορούν να σας θυμίσουν το σώμα μιας γυναίκας μετά από ένα ντους ή μια βόλτα στην πόλη μετά από μια καλοκαιρινή καταιγίδα. Επιλέξτε το δικό σας άρωμα με ίρις και δείτε μόνοι σας πόσο γοητευτικό είναι!

Παράδοση:
Πιστοποιητικό:
Made with by PragueBest