Ρυθμίσεις φιλτραρίσματος

Αρώματα με άμβρα

Επιλέξτε φίλτρο
Αλλάξτε την κατηγορία
Ταξινόμηση:
Επιλέξτε από:
Επιλέξτε από:

Για την κατηγορία: Αρώματα με άμβρα

Σαν να τυλίγεστε με μια μαλακή κουβέρτα ή να φοράτε το αγαπημένο σας κασμιρένιο πουλόβερ. Έτσι περιγράφουν κάποιοι τη ζεστή αίσθηση των αρωμάτων με άμβρα. Έτσι, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι θα βρείτε νότες άμβαρου στα καλύτερα αρώματα για το χειμώνα. Τα αρώματα Ambergris είναι μια ποικιλόμορφη οικογένεια αρωμάτων με μια εκπληκτική ενέργεια που προκαλεί αισθησιακό πειρασμό και παραπέμπει στην αρχαία σοφία. Παρά τη γενική δημοτικότητα των αρωμάτων με άμβρα, ωστόσο, πολλοί άνθρωποι δεν έχουν ιδέα από πού προέρχεται στην πραγματικότητα το άρωμα της άμβρας. Ελάτε μαζί μας για να λύσουμε το μυστήριο των αρωμάτων με άμβρα.

Το μυστηριώδες άρωμα της άμβρας

Τα αρώματα κεχριμπαριού εμπνέονται από την απολιθωμένη ρητίνη των αρχαίων πεύκων, η οποία έχει παλαιώσει στη σημερινή της μορφή για εκατομμύρια χρόνια, ενώ οι κοσμηματοποιοί λατρεύουν να τοποθετούν κεχριμπάρι σε κοσμήματα, ειδικά για το όμορφο χρυσό χρώμα και τις εκθαμβωτικές λάμψεις του. Αυτό ακριβώς πρέπει να είναι τα αρώματα κεχριμπαριού - ηλιόλουστα, χρυσά, ζεστά. Αλλά κανένα άρωμα δεν μπορεί να εξαχθεί από το κεχριμπάρι ακόμη και με τη μεγαλύτερη προσπάθεια. Πώς, λοιπόν, μπορούμε να αποκτήσουμε το άρωμα κεχριμπαριού στα αρώματα;

Σήμερα οι αρωματοποιοί έχουν τρεις επιλογές. Στην πρώτη περίπτωση, μια κεχριμπαρένια συγχορδία μπορεί να επιτευχθεί συνδυάζοντας κάποια αρωματικά συστατικά όπως συνήθως βανίλια, βενζοΐνη, labdanum, μόσχο, μερικές φορές πατσουλί και σπόρους τόνκα. Μια άλλη επιλογή που είναι πολύ ακριβή είναι η προσθήκη του συστατικού ambergris(άμβρα) στην πυραμίδα του αρώματος. Όσο παράξενο και αν ακούγεται η πραγματική άμβρα παράγεται στον πεπτικό σωλήνα της γιγάντιας φάλαινας σπέρματος. Περιοδικά απορρίπτεται στον ωκεανό καθώς η μάζα επιπλέει στην επιφάνεια της θάλασσας για αρκετά χρόνια μέχρι τελικά κάποιος να το βρει ξεβρασμένο στην ακτή. Λόγω της ακριβής τιμής του, μπορείτε να βρείτε πραγματική άμβρα μόνο στα πιο πολυτελή αρώματα. Σήμερα, οι αρωματοποιοί χρησιμοποιούν συνθετική άμβρα ή ambroxan. Πρόκειται για μια ειδικά δημιουργημένη συνθετική ένωση που χρησιμοποιείται ως υποκατάστατο της άμβρας.

Πώς μυρίζουν τα αρώματα με άμβρα;

Η προαναφερθείσα ζεστασιά με μια ποικίλη παλέτα αποχρώσεων είναι αναπόσπαστο στοιχείο από τα αρώματα με άμβρα. Εδώ εξαρτάται από τα συστατικά που χρησιμοποιούνται, οι διαφορετικοί συνδυασμοί τους μπορεί να είναι γλυκοί, πουδρένιοι, ξυλώδεις, πικάντικοι και μελί. Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται πάντα για πολύ αισθησιακά έως ερωτικά αρώματα. Οι νότες άμβρας μπορούν επίσης να τονίσουν θαυμάσια τα άλλα συστατικά, παρατείνοντας τη διάρκεια του αρώματος και προσδίδοντας βάθος σε ολόκληρη τη σύνθεση του αρώματος.

Τα ζεστά αρώματα με άμβρα είναι ιδανικά για τις πιο κρύες εποχές, αλλά αρκεί να προσθέσετε τουλάχιστον ένα φρέσκο συστατικό, όπως τα εσπεριδοειδή, και η άμβρα γίνεται το τέλειο άρωμα για την άνοιξη και το καλοκαίρι. Εκτός από τα εσπεριδοειδή, οι νότες άμβρας συνδυάζονται με βετιβέρ, σανταλόξυλο και βρύα δρυός. Η κανέλα, ο γλυκάνισος και το κάρδαμο συγκαταλέγονται στους αγαπημένους συνδυασμούς μπαχαρικών, ενώ μια ποικιλία λουλουδιών έχουν επίσης θέση σε αυτή την οικογένεια αρωμάτων. Επιλέξτε το δικό σας άρωμα με άμβρα!

Παράδοση:
Πιστοποιητικό:
Made with by PragueBest